vineri, 22 martie 2013

INTOARCEREA ASTRONAUTILOR ANTICI.


mayan-and-the-ancient-aliens

 Intoarcerea astronautilor antici – 

               "Din ce în ce mai mulţi oameni încep dea crezare teoriei "astronauţilor antici". Potrivit acestei teorii, descrisă în numeroase cărţi, extratereştrii au vizitat Pământul încă din paleolitic. Şocant, nu-i aşa? Asta nu e tot. Adepţii acestei teorii sugerează că Biblia ar fi un şir de povestiri legate de întâlnirile cu o altă specie inteligentă, venită din ceruri.
Asta ar însemna că îngerii, Iisus Hristos, chiar şi Dumnezeu, au origini extraterestre. Dar dacă aceste afirmaţii sunt adevărate, putem crede că Apocalipsa, prezisă atât în Biblie, cât şi în numeroase scrieri antice, ar putea fi, de fapt, o întâlnire devastatoare cu nişte verişori de-ai lui E.T.?
Sumerienii, Anunnaki şi planeta Nibiru
Zecharia Sitchin, un scriitor şi unul dintre traducătorii tăbliţelor atribuite culturii sumeriene (n. red. - Sumer - civilizaţie din sudul Mesopotamiei, formată aproximativ cu 5.000 de ani înantea lui Hristos.) Potrvit acelor scrieri antice, Sitchin ar fi dedus că Annunaki, zeii adulaţi de către sumerieni, ar fi, de fapt, o rasă extraterestră care au ajutat la clădirea unei dintre cele mai importante culturi din istorie, inventatoare a scrierii cuneiforme, a stratisifcării sociale şi a irigaţiilor in agricultură.
Sitchin susţine că extratereştrii au venit de pe o planetă aflată după Neptun, numită Nibiru. Această planetă, cea de a 12-a din sistemul solar, ar avea o orbită eliptică în jurul Soarelui, şi este menţionată în scrierile multor civilizaţii, inclusiv în ale mayaşilor. De obicei, existenţa ei este legată de venirea Apocalipsei.
Anunnaki ar fi venit pe Pământ acum 450.000 de ani, căutând aur şi alte minerale, pe care le extrăgeau din Africa. Aşadar, o serie de extratereştri specializaţi în minerit ar fi fost nemulţumiţi de condiţiile de muncă, aşa că i-ar fi "ajutat" pe homo erectus să evolueze, transformându-i în sclavi. Potrivit lui Sitchins, aşa ar putea fi explicată "veriga lipsă" a evoluţiei umane.
Încrucişând genele extraterestre cu cele ale omului primitiv, Anunnaki ar fi creat o rasă hibrid, mai avansată, care ar fi putut să le asculte ordinele. Berossus, un preot sumerian, a menţionat, potrivit tăbliţelor cu inscripţii sumeriene, că zeii i-ar fi învăţat pe oameni cum să depăşească pragul de animal, învăţându-i despre matematică, medicină şi astronomie, punând bazele marii civilizatii sumeriene.
Aşa să fi luat oare naştere Homo Sapiens - precursorul omului modern? Sitchin a vrut să-şi întărească spusele făcând referire la Vechiul Testament , în special la Geneză.
În Geneză, dar şi în Cartea Numerelor, sunt menţionate nişte creaturi, numite nefelimii care erau o "corcitură" dintre "fii lui Dumnezeu" şi "fiicele omului". În Vechiul Testament există numeroase mărturii legate de încrucişările dintre îngeri şi oameni. Aşadar, erau îngerii, de fapt, extratereştri?
Biblia - mărturii ale unei întâlniri cu extratereştrii?
Adepţii teoriei astronauţilor antici sunt de părere că toate culturile antice importante au fost influenţate de către extratereştri, descrişi sub formă de zei. Astfel, egiptenii, sumerienii, maiaşii, nordicii, japonezii, hinduşii, elenii şi romanii ar fi stat sub îndrumarea unor fiinţe venite din cosmos.
Similarităţile dintre zeităţile fiecărei culturi sunt multe. Majoritatea sunt fiinţe venite "din ceruri", în "caleşti de foc", "călare pe dragoni", sau care ajungeau pe această planetă "despicând norii".
De obicei, înainte de a se arăta, se auzeau zgomote puternice şi pe cer se vedeau lumini şi flăcări. Să fi fost acestea nave spaţiale? Zeii, întotdeauna avea puteri imense, putând să facă minuni, ar putea fi aceştia, de fapt, extratereştrii care foloseau tehnologii avansate? Cum rămâne cu creştinismul?
Religia creştină se bazează pe poveşti similare, transmise prin Biblie. Să fi fost cele 10 Porunci primite de Moise, instrucţiuni date de către extratereştri, şi nu de către Dumnezeu? Potrivit Vechiului Testament, cerul s-a deschis, iar Moise a simţit cum pământul tremura, după care o lumină puternică a apărut.
Un alt aspect important descris în Biblie, este chiar naştea lui Iisus Hristos. Un înger ar fi venit la Maria, care îşi dorea un copil, şi i-ar fi prezis că va da naştere, virgină fiind, Mântuitorului rasei umane. Adepţii teoriei extratereştrilor din antichitate sunt de părere că Fecioara Maria ar fi fost înseminată artificial de către extratereştri, şi că Iisus ar fi, de fapt, un hibrid dintre oameni şi "îngeri". Alte numeroase povestiri din Biblie pot fi legate de o întâlnire cu o rasă avansată, dar este acest lucru adevărat?
Apocalipsa, provocată de extratereştri?
De-a lungul istoriei, au existat oraşe antice distruse de către zei, pentru că oamenii i-ar fi mâniat. Dacă luăm în considerare faptul că zeii antici ar fi extratereştri, putem crede că oamenii au început să nu mai asculte de ei, aşa că au fost şterşi de pe faţa pământului.
Biblia conţine relatări de acelaşi gen. Distrugerea Sodomei şi a Gomorei, Marele Potop, Apocalipsa.. ar putea fi aceste acte de "furie divină", de fapt răzbunări de natură extraterestră? Prevestite de către îngeri, sau de către Dumnezeu însuşi, unor persoane alese, aceste dezastre sunt similare celor din antichitate. Unii adepţi ai acestor teorii sunt de părere că extratereştrii s-ar putea întoarce cândva, distrugând complet rasa umană.
O altă posibilitate ar fi aceea a unui război între extratereştri, care va avea loc pe Pământ, şi care ar avea umanitatea drept victimă colaterală.
Bătălii între zei au fost descrise încă din cele mai vechi timpuri, şi au fost povestite, prin petrogrifele multor culturi antice. Aceastea arată zeii, care stau pe nori şi care aruncă fulgere şi flăcări unul spre celălalt. Ar fi putut omul de atunci să confunde navele spaţiale şi arme avansate cu o bătălie între zei? Aceste concepte să găsesc şi în creştinism.
În Biblie se spune că a avut loc chiar un război în Rai, în urma căruia Lucifer a fost izgonit pe pământ. În Apocalipsa 12:7-9 scrie "Şi s-a făcut război în cer: Mihail şi îngerii lui au pornit război cu balaurul. Şi se războia şi balaurul şi îngerii lui. Şi n-a izbutit el, nici nu s-a mai găsit pentru ei loc în cer. Şi a fost aruncat balaurul cel mare, şarpele de demult, care se cheamă diavol şi satana, cel ce înşeală pe toată lumea, aruncat a fost pe pământ şi îngerii lui au fost aruncaţi cu el.".
Se poate ca "îngerii" să se întoarcă şi să-l distrugă definitiv pe "diavol", odată cu rasa umană?
Altă teorie populară legată de apocalipsă este cea că planeta Nibiru, descrisă atât în textele mayaşe, cât şi în cele sumeriene, locul de baştină al Anunnaki, va ieşi de pe traiectoria sa, şi se va izbi de Pământ.
Adevăr sau ficţiune?
Considerând gradul mare de interpretabilitate a textelor antice, pietrogramelor, dar şi a Bibliei, dau naştere numeroaselor poveşti. Dar cât din cele transmise de strămoşii noştri este adevăr şi cât este ficţiune? Pe măsură ce ştiinţa evoluează, apar noi teorii legate de originile omului, dar până când nu vor putea fi prezentate dovezi concrete, acestea vor rămâne simple speculaţii care vor îmbogăţi şi mai mult folclorul rasei umane."

BISERICUTA ORTODOXA,UNICA IN LUME




 Bisericuţa ortodoxă unica in lume - INCREDIBIL...
 
 
Biserica Sfanta Teodora din Peloponez - Vasta
  
Biserica Sfanta Teodora din Peloponez, localizata in asezarea Vasta-Grecia, este una dintre cele mai minunate bisericute din lume, fiind unica prin cele petrecute cu ea. Biserica este zidita pe un loc unde mai apoi au crescut copaci. Copacii au imbratisat-o si au strans-o la piept, insa fara a o deteriora.
 
Vasta este o localitate din municipalitatea Megalopolis, inprefectura de Arcadia, Peloponez, Grecia. Vasta, micuta asezare din Arcadia, este cunoscuta lumii intregi pentru
"miraculoasa bisericuta" a Sfintei Teodora de Peloponez.
 
 
Biserica Sfanta Teodora din Peloponez - biserica din care aucrescut copaci.
Aceasta sfanta a vietuit in secolul al XI-lea, in vremeamaretului Bizant.
  Cand regiunea a fost asaltata de banditi, Sfanta Teodora a fost nevoita sa-si apere, dupa puteri, satul, insa, ca femeie, nu putea
face prea multe. Pentru a nu fi respinsa din oaste, Teodora s-a deghizat in soldat si a intrat in randurile luptatorilor.
Biserica Sfanta Teodora din Peloponez - Vasta
Din randuiala lui Dumnezeu, Teodora nu a supravietuit luptei.
Se zice astfel ca, pe cand zacea intinsa la pamant, ea ar fi
 soptit cuvintele: "Fie ca trupul meu să devină biserică, sângele
meu să devină râu de apă, iar părul meu să devină pădure de
copaci."
Locuitorii din Vasta, miscati de eroismul acesteia si indurerati
pentru pierderea ei, au construit o biserica pe locul unde a
avut loc batalia si unde a si adormit in Domnul sfanta.
Bisericuta din piatra a fost construita de localnici undeva intre secolele X-XII.
Legendele locului marturisesc cum ca un rau al zonei si-a
schimbat traseul, ajungand astfel sa treaca chiar pe sub temelia bisericii construite de ei. Mai apoi, copaci au inceput sa creasca din acoperisul bisericii, ale caror radacini nu se vad nici in interiorul bisericii, nici sub tavan si nici pe lateralul cladirii. Sute de ani au trecut, insa radacinile tot nu se vad.
Biserica Sfanta Teodora din Peloponez - Vasta
Astazi, pe acoperisul bisericutei ridicate in cinstea Sfintei Teodora din Peloponez, se afla un numar de 17 copaci uriasi.
Cea mai mare parte dintre ei sunt inalti de peste 30 de metri, unii dintre ei avand o grosime de peste un metru.
Multi dintre copaci au o greutate de peste o tona.
Totusi, desi acoperisul bisericutei este subtire, fara nici o intaritura speciala, rezista ca prin minune. Oamenii de stiinta care au cercetat cazul isi marturisesc neputinta de a explica cum cresc copacii pe un acoperis subtire fara sa se prabuseasca biserica.
Sfanta Teodora din Vasta a ajuns, in foarte scurt timp, mult iubita de crestinii din zona. Minunile nu au incetat sa apara, multi gasindu-si alinare la mormantul sfintei.
Biserica Ortodoxa a Greciei a canonizat-o, iar pelerinajele in
Vasta nu inceteaza niciodata.
Biserica Sfanta Teodora din Peloponez - Vasta
Se intampla adesea ca Sfanta Teodora de Peloponez sa fie
confundata cu Sfanta Teodora din Alexandria, care imbracandu-se in haine de barbat a intrat si s-a nevoit intr-o manastire de calugari. Si-a luat numele de Teodor. O femeie l-a acuzat pe "Teodor" ca a lasat-o insarcinata, iar sfanta a tacut, pentru a nu crea sminteala. Pentru mai multe,
sa cititi viata Sfintei Teodora din Alexandria.
Ce spun oamenii de stiinta despre minunea din Vasta ?
In anul 2003, la cel de-al patrulea simpozion de "Archaeometrie" din Grecia s- a prezentat un raport geofizic asupra bisericutei din Vasta. Cercetatori de la Universitatea din Patras au venit special in Grecia pentru "a studia"minunea. Bisericuta se afla atat in purtarea de grija a Arhiepiscopiei locului, cat si sub ocrotirea Ministerului Culturii, ca monument bizantin de valoare nationala.
Biserica Sfanta Teodora din Peloponez - Vasta
Minunea este evidenta: radacinile celor 17 copaci imensi nu se vad pe nici o parte. Acoperisul are o grosime de doar cativa centimetri, peretii sunt si ei din piatra, fara crapaturi sau gauri. Radacinile nu se vad nici in interior, nici in afara. Datorita acestora, micuta cladire se afla sub o imensa presiune, in timp fiind necesare unele restaurari, dar minore, si mai ales din cauza curiozitatii unora lipsiti de experienta, care au incercat "sa inteleaga" misterul.
Interventiile neprofesioniste au afectat arhitectura bisericii, insa mult prea putin.
S-a hotarat sa se faca un test cu ultrasunete, peretii urmand a fi analizati bucatica cu bucatica. Rezultatul cercetarilor au oferit cercetatorilor raspunsurile necesare pentru a primi abrobarile necesare restaurarii in
intregime a monumentului. S-a vazut cum radacinile se scurg prin firisoarele de spatiu ramas liber intre pietrele zidurilor, pana in pamant. Zidurile se afla intr-o permanenta tensiune, iar cladirea a devenit "un corp viu".
Biserica Sfanta Teodora din Peloponez - Vasta          Biserica Sfanta
Teodora din Peloponez - Vasta
Marturiile arheologilor raman insa si ele la aceeasi concluzie:
aceasta este o minune, unica in lume si inca inexplicabila, cum radacinile au putut urma aceasta cale si cum bisericuta si acoperisul sunt neatinse.

Loukas Constantin, geolog: "Nu exista explicatie din partea
geologiei. Este vorba de o minune continua" (1987).

Gheorghe Raptis, silvicultor: "Intregul fenomen depaseste
orice explicatie logica, fireasca si stiintifica a omului" (1992).
Elefterie Beligiannis, inginer: "De vreme ce vanturile care sufla acolo au puterea sa dezradacineze arbori, se intelege clar cu ce mare putere apasa cei 17 copaci asupra acoperisului" (1986).
Elena Stavrogiannis, arhitecta: "Fenomen inexplicabil stiintific. Puterea greutatii si a vanturilor ar fi trebuit ca, datorita pozitiei bisericutei, dar si datorita constructiei provizorii a acesteia, si tinand seama si de vechimea ei, sa duca la distrugerea sa. Insa ea a ramas in picioare de atatea
secole, fara stricaciuni serioase" (1993).
Biserica Sfanta Teodora din Peloponez - Vasta          Biserica Sfanta
Teodora din Peloponez - Vasta
Anastasie Tinka, teolog, arheolog, istoric: "Intreaga crestere,
existenta si viata a copacilor de pe acoperisul bisericutei Sfintei Cuvioase Mucenice Teodora uimeste, depaseste orice ratiune si explicare fireasca a omului. Aceasta arata o insusire rara: interventia lui Dumnezeu pentru faptura Lui, savarsirea minunii."
Makrigiannis, geolog: "Saptesprezece uriasi sprijiniti pe nimic. Toti acesti arbori imensi sunt inradacinati pe nimic, sau mai bine-zis pe acoperisul gros de  cativa centimetri! Cea mai mare
surpriza ne asteapta inauntru. Nici o radacina cat de mica nu iese dintre zidurile vechi. Nici o crapatura care sa se datoreze lor! Atunci cand vantul bate printr-un copac urias al bisericutei, radacinile lui formeaza niste parghii atat de puternice, incat micul asezamant ar trebui sa se
darame imediat. Ca geolog, sunt in masura sa stiu foarte bine ca zidurile s-ar fi crapat si s-ar fi spart chiar numai din cauza unui singur copac, cu atat mai mult
ca sunt saptesprezece" (1993).
Biserica Sfanta Teodora din Peloponez - Vasta