marți, 5 iulie 2011

ZIUA PAMANTULUI

ZIUA PAMANTULUI 
 

ZIUA PAMANTULUI are loc in fiecare an, pe 22 aprilie; anul acesta se va marca inceputul Campaniei “Generatiei Verzi”, care se va finaliza in anul 2010, cand se vor aniversa 40 de ani de cand sarbatorim Ziua Pamantului.. Aceasta zi trebuie sa fie o zi activa, de participare civica si de aparare a principiilor unei “generatii verzi”, ca de exemplu: Sub egida acestei teme- “Generatia verde”- au fost programate o serie de evenimente in intreaga lume, in scoli, in comunitati mai mici sau mai mari.
-un viitor fara carbon, bazat pe energie regenerabila, care sa puna punct dependentei de energia produsa prin arderea combustibililor fosili, incluzand carbunii;
-punerea bazei unei economii care sa scoata din saracie o multime de persoane, gratie milioanelor de “locuri de munca verzi”, de calitate, care sa transforme sistemul educational mondial intr-un sistem verde. 

 

« ZIUA PAMANTULUI » a fost fondata de senatorul american Gaylord Nelson, in anul 1970, cu scopul de a trezi clasa politica din dezinteresul pe care il arata fata de mediu.
« Ziua Pamantului » a fost celebrata în primul an de circa 20 milioane de cetateni americani, în marea lor majoritate tineri si foarte tineri.
Dupa 2 decenii, in anul 1990, peste 200 milioane de oameni din 141 de tari au transformat « Ziua Pamantului » intr-o manifestare de amploare in istoria omenirii, prin alaturarea lor in dorinta de a milita pentru un viitor mai bun al planetei noastre. Atunci a fost fondata si organizatia neguvernamentala « Earth Day USA », care din 1991 coordoneaza, pe plan national si international, ceea ce pornise ca un eveniment strict american. Dupa 1990, « Ziua Pamantului » a fost sarbatorita si in tara noastra.
 La inceputul noului mileniu, alte 70 milioane de oameni din multe tari au aderat la aceste activitati. Au fost implicate peste 4000 de organizatii nonguvernamentale din 170 de tari ale lumii. Reteaua « Ziua Pamantului », constituita cu prilejul celebrarii acestei importante zile din “Calendarul evenimentelor ecologice”, include multe tipuri de organizatii din diferite domenii de activitate, care promoveaza actiuni cu scopul de a educa populatia si de a favoriza participarea publicului in actiunile ecologice. Aceste actiuni in masa contribuie la ridicarea nivelului cunostintelor ecologice si creeaza conditii pentru schimburi individuale, generale, nationale si internationale.
 « Ziua Pamantului » – eveniment simbol al responsabilitatii civice in protectia mediului – a aparut cu scopul de a constientiza populatia si factorii de decizie privind necesitatea conservarii resurselor naturale ale lumii. Protejand resursele naturale (plante, animale, depozite minerale, soluri, apa, aer, combustibili fosili ca petrol, gaze naturale, carbuni, etc.) protejam biosfera, dar, mai ales, protejam viata si sanatatea oamenilor.
 
 

Astazi pe continentul american se serbeaza ziua mea , Ziua Pamintului si de aceea va rog sa va uniti in gind cu fratii vostrii si sa meditatii si sa va rugati pentru vindecarea mea.
In timp ce pasiti binecuvintati pamintul,in timp ce beti apa binecuvintati-mi apele si in timp ce respirati binecuvintati atmosfera.
Eu ma vindec cu ajutor divin si al vostru si vindecindu-ma aduc vindecare structurilor voastre telurice.

Va iubesc si va binecuvintez.

Mama voastra-Mama Pamint" 




Ziua Pamantului a devenit un eveniment anual in foarte multe comunitati din intreaga lume. Ofera imensa oportunitate de a unii oamenii pentru a realiza actiuni benefice tuturor. Foarte des, se lanseaza proiecte al caror efect este de a realiza beneficii comunitatii si ajuta la intarirea legaturii dintre grupurile comunitatii.
Ia si tu parte la acest evenimente pentru binele nostru si al copiilor nostri. 


 

NUMAI BINE,PE CURAND.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu